Biografi

Henrik Mossberg (f. 1971) är verksam som pianist/kompositör/arrangör och kyrkomusiker. Förutom ett heltidsarbete som kyrkomusiker i Svenska Kyrkan är han verksam som frilansmusiker i olika sammanhang. Henrik har medverkat vid flera skivinspelningar samt i olika film-, TV- och radioproduktioner. Han framträder regelbundet även i festivalsammanhang, både i Sverige och utomlands.

Bland artister som Henrik har arbetat med kan nämnas Svante Thuresson, Adolphson & Falk, Sonja Aldén, Louise Hoffsten, Frank Ådahl, Jan Allan, Björn J:son Lindh, Putte Wickman, Roland Utbult, Lena Maria Klingvall m.fl.

Henrik har släppt två skivor i eget namn, jazzskivan Comments (2005) och Gospelmässa (2006), samt medverkar som både musiker och sångare på flera andra produktioner. Comments har spelats flitigt på radio, bl.a. i Europa och Australien och fått fina recensioner i svensk press. Gospelmässan är ett komplett gudstjänstmaterial som hittills framförts på ett flertal platser runtom i Sverige.

Som kompositör har han komponerat musik för bl.a. solosång, kör och storband. Många av hans kompositioner finns utgivna, bl.a. på Argument förlag och Wessmans förlag. Han har också komponerat beställningsverk för olika ensembler och förlag.